Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Αύξηση 18% στην αεροπορική κίνηση
Source: ΚΥΠΕ
06/07/2017

Μεγάλη αύξηση καταγράφει και φέτος η αεροπορική κίνηση στα αεροδρόμια της Κύπρου ενισχύοντας τις προσδοκίες για νέο ρεκόρ έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Hermes Airports, την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2017 ο αριθμός των επιβατών στα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ανήλθε στα 4,1 εκ. σημειώνοντας αύξηση 17,8% σε σχέση με το εξάμηνο του2016.

Ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο Λάρνακας τους πρώτους έξι μήνες του έτους ανέρχεται στα 3,1 εκ. σημειώνοντας άνοδο 22,7% ενώ στην Πάφο στο 1 εκ. με αύξηση 5,1%.

Τον Ιούνιο του 2017 η αύξηση στην αεροπορική κίνηση ανήλθε στο 14,7% και ο αριθμός των επιβατών στα 1,2 εκ. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας η αύξηση ανήλθε τον έκτο μήνα του έτους στο 18,1% ή 161,9 χιλ. θέσεις.

Σύμφωνα με την Hermes Airports, η ανοδική τάση στις κύριες αγορές του αεροδρομίου Λάρνακας συνεχίστηκε και τον Ιούνιο με αύξηση 66% από την αγορά του Ισραήλ ενώ αύξηση 132% κατέγραψε και η γερμανική αγορά, 9% η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου,13% η Ελλάδα και 4% η Ρωσία. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε τον Ιούνιο και σε άλλες αγορές όπως η Ρουμανία, Πολωνία, Λίβανος και Σουηδία.

Τον Ιούνιο του 2017, η αύξηση στην κίνηση του αεροδρομίου Πάφου ανήλθε στο 5,1% με τις αγορές του Ισραήλ, της Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας να καταγράφουν αύξηση 934%, 84%, 1% και 7% αντίστοιχα.

Η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Hermes Μαρία Κουρούπη αναφέρει στη StockWatch «ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η ανοδική πορεία της αεροπορικής κίνησης. «Από πέρσι μπήκαν γερά θεμέλια και η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί».

Το 2016 η αύξηση στην αεροπορική κίνηση στα αεροδρόμια της Κύπρου ανήλθε στο 18% με τον αριθμό των επιβατών να φθάνει τα 9 εκ. καταγράφοντας ρεκόρ.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved