Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Σε λειτουργία το ραδιοβοήθημα στο αεροδρόμιο της Λήμνου
Source: limnosfm100
08/11/2017

Τέλος φαίνεται πως μπήκε από εχθές στις ακυρώσεις πτήσεων που το τελευταίο διάστημα είχαν καταγραφεί στο αεροδρόμιο της Λήμνου προκαλώντας ταλαιπωρία στους επιβάτες κυρίως της πτήσης από Αθήνα προς Λήμνο και επιστροφή. Οι λόγοι των ακυρώσεων ήταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στο νησί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήταν αυτές προγραμματισμένες, καθώς και η μη λειτουργία ενός εκ των ραδιοβοηθημάτων του Κρατικού Αερολιμένα Λήμνου «Ήφαιστος».

Το αεροδρόμιο της Λήμνου διαθέτει τρία ραδιοβοηθήματα: α)VOR LMO, β)DME LMO, γ)NDB LIO, καθένα από τα οποία βοηθά με διαφορετικό τρόπο στην πραγματοποίηση μιας πτήσης. Εξ αυτών λειτουργούσαν κανονικά τα δυο, ενώ το VOR LMO ήταν εκτός λειτουργίας από 28 Ιουνίου 2017 λόγω βλάβης.

Η ανταπόκριση των τεχνικών κλιμακίων της υπηρεσίας, τόσο των τοπικών όσο και των πιο εξειδικευμένων από Αθήνα υπήρξε άμεση και συνεχής. Από την ημερομηνία εκείνη έγιναν γίνει επανειλημμένες προσπάθειες αποκατάστασης, οι οποίες ήταν ανεπιτυχείς λόγω της έκτασης της βλάβης.

Όπως όμως πληροφορούμαστε από έγκυρες πηγές, εχθές το ραδιοβοήθημα αποκαταστάθηκε και μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες δοκιμές οι οποίες και στέφτηκαν με επιτυχία.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved