Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Διάκριση της Hermes για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα
Source: Hermes
11/11/2017

Μόλις ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρώτου σταδίου διάκρισης του ACI για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, η Hermes, με περηφάνεια ανακοινώνει την εξασφάλιση του δεύτερου σταδίου και σχετικού πιστοποιητικού, της εν λόγω διάκρισης.

Το πιστοποιητικό ACA (Airport Carbon Accreditation) εκδίδεται από το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων ACI (Airport Council International) και επικεντρώνεται στις προσπάθειες χαρτογράφησης, υπολογισμού, μείωσης αλλά και αντισταθμιστικής δράσης, σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σΆ ολόκληρο τον πλανήτη.

Το δεύτερο στάδιο διάκρισης του ACI που εξασφάλισε η Hermes, περιλαμβάνει την πιστοποίηση από εγκεκριμένο ελεγκτή, όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, για τις οποίες η Hermes Airports κατέχει την απόλυτη δικαιοδοσία, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πεδίο της εξοικονόμησης ενέργειας, από το 2010.

Πιο συγκεκριμένα, με το δεύτερο στάδιο πιστοποίησης, επιβεβαιώνεται η σταθερή και διαχρονική μείωση των εκπομπών διοξείδιού του άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα, επικυρώνεται η ύπαρξη ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικής αλλά και η ύπαρξη ενός αποτελεσματικού σχεδίου δράσης, το οποίο, επιδιώκει την περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μέσω της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.

Επισημαίνεται επίσης ότι, ήδη και τα δυο αεροδρόμια της Κύπρου, έχουν ξεκινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες και ενέργειες, με στόχο την κατάκτηση και του τρίτου σταδίου μείωσης εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιωχθεί η εμπλοκή και όλων των άλλων εταιρειών και υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια της Κύπρου και οι οποίες «παράγουν» μέσω των λειτουργιών τους, διοξείδιο του άνθρακα.

Συνολικά, η πιστοποίηση ACA περιλαμβάνει τέσσερα στάδια εφαρμογής και αποσκοπεί στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται διεθνώς, με στόχο τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved