Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=H Egyptair υπέγραψε προσύμφωνο με την Bombardier για την αγορά 24 αεροσκαφών CS300
Source: news
14/11/2017

Η Egyptair ανακοίνωσε ότι υπέγραψε προσύμφωνο (Letter of Intent - LOI) για την αγορά 24 αεροσκαφών CS300 με την εταιρεία Bombardier Commercial Aircraft. Η συμφωνία περιλαμβάνει 12 αεροσκάφη CS300 με δικαιώματα αγοράς για επιπλέον 12 αεροσκάφη.

Με βάση την τιμή καταλόγου του αεροσκάφους CS300, η σύμβαση εταιρικής παραγγελίας εκτιμάται σε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Σε περίπτωση που η EGYPTAIR ασκήσει τα δικαιώματα αγοράς για τα άλλα 12 αεροσκάφη CS300, η αξία της σύμβασης θα αυξηθεί σε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, κ. Sherif Fathi, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Dubai Airshow, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EgyptAir Holding Company, κ. Safwat Musallam και ο Πρόεδρος της Bombardier Commercial Aircraft, Fred Cromer, αναφέρθηκαν στην υπογραφή της συμφωνίας, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο εταιρειών.

«Είναι χαρά μας να έχουμε αυτή τη νέα συνεργασία με τη Bombardier, η οποία εντάσσεται στη στρατηγική μας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου. Αναλάβαμε μία διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης του στόλου μας και συνειδητοποιήσαμε ότι το CS300 ταιριάζει απόλυτα στα επιχειρηματικά μας σχέδια και στην αναπτυξιακή μας στρατηγική», δήλωσε ο κ. Safwat Musallam, προσθέτοντας ότι «επιλέξαμε τα αεροσκάφη της σειράς C, διότι το εξαιρετικό εύρος της θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε καλύτερα τους εγχώριους και τους περιφερειακούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών αραβικών πόλεων, της Μέσης Ανατολής καθώς και πολλών ευρωπαϊκών προορισμών. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το δίκτυό μας με το CS300 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι η συνεργασία που ανακοινώθηκε με την Airbus θα προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη στο πρόγραμμα της σειράς C».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η EGYPTAIR επέλεξε το αεροσκάφος CS300 για να ανανεώσει το στόλο της», δήλωσε ο Fred Cromer από την πλευρά της Bombardier, υπογραμμίζοντας πως «η εκτίμηση της Bombardier για την αγορά κατά την επόμενη εικοσαετία προβλέπει ζήτηση 450 αεροπλάνων στην κατηγορία των 60 έως 150 θέσεων για την κάλυψη της Μέσης Ανατολής και αυτό το προσύμφωνο επιβεβαιώνει την ανάγκη για αεροσκάφη κατάλληλου μεγέθους στην περιοχή». Αναφερόμενος στην απόδοση του νέου αεροσκάφους, σημείωσε ότι «είμαστε βέβαιοι πως η σειρά C για τους μικρούς προορισμούς μας είναι ιδανική για να εξυπηρετήσει τις υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής και αναμφισβήτητα θα προσφέρει απόδοση και οικονομία που θα οδηγήσει σε υψηλότερη κερδοφορία».

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved