Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH= Alexandre de Juniac: "Κάθε μέρα περισσότερες από 100.000 πτήσεις διεξάγονται με ασφάλεια"
Source: ΙΑΤΑ
05/12/2017

Ο Alexandre de Juniac D.G της ΙΑΤΑ κατά την έναρξη του Media Global Day που διεξάγεται στην Γενεύη, έδρα του διεθνούς Οργανισμού και στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο- το aviationnews είναι το μόνο ελληνικό μέσο σε αυτό το σπουδαίο συνέδριο- τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με τις κυβερνήσεις για μια σειρά θεμάτων όπως η ασφάλεια, αλλά και το περιβάλλον.

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας, που για τα μέλη της ΙΑΤΑ είναι πρωτεύον. " Οι αερομεταφορές είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να ταξιδεύεις σε μεγάλες αποστάσεις. Κάθε μέρα περισσότερες από 100.000 πτήσεις εκτελούνται με ασφάλεια. Κατά το πρώτο εξάμηνο είχαμε τρία αεροπορικά δυστυχήματα. Αυτά τα τρία είναι πολλά. Πρέπει να δούμε πως θα αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τα θέματα της ασφάλειας " τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ΙΑΤΑ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος και στις εκπομπές των ρύπων. "Στόχος μας είναι από το 2020 να περιορίσουμε τις εκπομπές του άνθρακα και μέχρο το 2050 σκοπεύουμε να περιορίσουμε την χρήση στα επίπεδα του 2005" ανέφερε ο Alexandre de Juniac.

Το μήνυμά μου προς τις κυβερνήσεις έχει τρία δεδομένα, είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΙΑΤΑ: Πρώτον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δουλειά με την βιομηχανία να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε τις υποδομές που χρειάζονται για να γίνουν ώστε να ενδυναμώσουμε τις οικονομίες μας. Δεύτερο πως θα καταφέρουμε ακολουθώντας τα παγκόσμια πρότυπα να υπάρξει καλύτερη κατανομή του περιορισμένου χώρου πολλών αεροδρομίων. Και τρίτο αυτό που τόνισε το ισχυρός άνδρας της ΙΑΤΑ για τα αεροδρόμια ήταν να ειναι προσεκτικοί, να μάθουν από τα λάθη τους, και να προστατέψουν αυτό το σημαντικό παράγοντα της οικονομίας .

Όσον αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας ο Alexandre de Juniac αναφέρθηκε στις θετικές ειδήσεις που βγήκαν από το συμβούλιο του ICAO αποδεχόμενοι το Παγκόσμιο σχέδιο Αεροπορικής Ασφάλειας, (GASeP). "Υπάρχει ένα δίκτυο ασφαλείας το οποίο επικεντρώνεται στην καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις κυβερνήσεις, την ικανότητα της καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ κυβερνήσεων με την βιομηχανίας και τις αεροπορικές εταιρείες και φυσικά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για άμεση ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο μιας απειλής" . Και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο, ανέφερε ο Γενικός Διευθυτνής.

Για να δώσουμε και μερικά στοιχεία που κατέγραψε η ΙΑΤΑ για τις αεροπρικές μεταφορές και τις κινήσεις επιβατών, αρκεί να αναφέρουμε πως φέτος οι αερπορικές εταιρίες μετέφεραν 4 δισ. επιβάτες και περισσότερους από 60.000 τόνους φορτίων. Τα οικονομικά στοιχεία για την διακίνηση των επιβατών ξεπερνούν τα 750 δις δολάρια το χρόνο.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved