Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Ο Ερντογάν θέλει την Κωνσταντινούπολη παγκόσμιο κέντρο με νέο αεροδρόμιο 11 δισ. δολαρίων
Source: ΑΠΕ-ΜΠΕ
29/01/2018

Για πολλά χρόνια, η Κωνσταντινούπολη αποτελεί το αεροπορικό σταυροδρόμι που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοδοξεί να μετατρέψει την πανέμορφη πόλη του Βοσπόρου σε παγκόσμιο κέντρο συνάντησης, ξεκινώντας την αναμόρφωση-ανάπλασή της με την κατασκευή του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο, αξίας 11 δισ. δολαρίων, παίρνοντας τα ηνία από το αεροδρόμιο της Ατλάντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον επόμενο μήνα, το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να είναι το πρώτο που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, το τελευταίο σε μια σειρά δημοσίων έργων υψηλού προφίλ που ελπίζει ότι θα ενισχύσει μια οικονομία που αποδυναμώθηκε συημαντικά μετά τομ πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ο νέος αερολιμένας της Κωνσταντινούπολης, που ονομάζεται απλά ο νέος αερολιμένας της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου 250 μιλίων, το άνοιγμα σιδηροδρομικής και οδικής γέφυρας ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτείνεται σε 1,4 μίλια από το Βόσπορο και το ορόσημο Camlica 66,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο στην Τουρκία.

Σχεδιάζεται επίσης ένα κανάλι μήκους 27 μιλίων που εκτείνεται παράλληλα με το Βόσπορο, το οποίο ο Ερντογάν αποκαλεί το προσωπικό όνειρό του. Αν κατασκευαστεί, θα μετατρέψει την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης σε νησί.

Οι ειδικοί λένε ότι ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει όχι μόνο την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη θέση του ως ο σημαντικότερος ηγέτης της Τουρκίας, από την ίδρυση της σύγχρονης δημοκρατίας, από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

«Αγαπά τα μεγάλα έργα του και το αεροδρόμιο είναι ίσως το πιο μεγάλο», δήλωσε ο Nigel Rendell, αναλυτής της Medley Global Advisors στο Λονδίνο. «Του επιτρέπει να δείξει ότι εκπληρώνει τις υποσχέσεις του, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθεί να επεκτείνει τις εξουσίες του», πρόσθεσε.

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα έχει το μεγαλύτερο ενιαίο κτίριο τερματικού σταθμού στον κόσμο, καλύπτοντας 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και ικανό να χειρίζεται 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 150 εκατομμύρια όταν προστεθούν περισσότερα τερματικά.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved