Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Η άσκηση Ηνίοχος
Source: aviationnews
28/03/2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική αεροπορική άσκηση ''Ηνίοχος 2018'', με τη συμμετοχή Ελλάδας, ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κύπρου και Ισραήλ.

Με βάση την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα τα πληρώματα των επτά χωρών αναπτύσουν διαφορετικές αποστολές μέρα και νύχτα καλούμενα να ανταπεξέλθουν σε διαφορετικά σενάρια ανταποκρινόμενα σε πολυσύνθετα περιβάλλοντα μάχης. Η άσκηση Ηνίοχος ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αεροπορικές ασκήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με περισσότερες από 100 εξόδους καθημερινά, η άσκηση Ηνίοχος παρέχει ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.

Η Ελλάδα παίρνει μέρος με αεροσκάφη F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-4, MIRAGE 2000-5, EMB-145 AEW&C, η ΗΠΑ με F-15, η Μεγάλη Βρετανία με Eurofighter Typhoon FGR4, η Ιταλία με TORNADO, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με MIRAGE 2000-9, η Κύπρος με AW-139 και το Ισραήλ με F-16. Με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας επισκέφτηκαν οι Πρέσβεις των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμίθ και Ισραήλ Ιρίτ Μπεν - Άμπα προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη της άσκησης ''Ηνίοχος 2018'' αφού αεροσκάφη των χωρών τους συμμετέχουν σε αυτή.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ κος Τζέφρι Πάιατ ανέφερε μεταξύ άλλων ''Είμαι πολύ περήφανος που η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ συμμετέχει για ακόμα μία φορά στην άσκηση ''Ηνίοχος'', η οποία έχει γίνει μια σημαντική πολυεθνική άσκηση με ευρεία συμμετοχή όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αντανακλά τη φιλοδοξία μας για την Ελλάδα ως μια χώρα που οικοδομεί γέφυρες ως ένας πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας.''

Τέλος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων δήλωσε ''Σήμερα παρακολουθούμε μαζί την τελευταία ημέρα της Άσκησης ''Ηνίοχος 2018''. Χρόνο με το χρόνο, η άσκηση ''Ηνίοχος'' γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερα κράτη, περισσότερα αεροσκάφη και ουσιαστικά μετατρέπεται σε μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις παγκοσμίως.

Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την ηγεσία, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες για την πράγματι άριστη οργάνωση της Άσκησης. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ, που είχε το συντονισμό, αλλά και τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Ναυτικού για το συντονισμό σε αυτή την Άσκηση, που απέδειξε ότι η Ελλάδα - και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών - μπορεί να αποτελέσει το κέντρο της στρατιωτικής αεροπορικής εκπαίδευσης.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Ελπίζω πάρα πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού στρατιωτικού κέντρου Πολεμικής Αεροπορίας στην Πελοπόννησο, με καλεσμένες Πολεμικές Αεροπορίες συμμαχικών και φίλων χωρών. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες, τους Πρέσβεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη αυτής της Άσκησης''

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved