Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Η Ryanair γιόρτασε 10 εκατ. επιβάτες από και προς το «Ελ. Βενιζέλος»
Source: news -aviationnews
19/04/2018

Tη διακίνηση 10 εκατομμυρίων επιβατών από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την πρώτη της πτήση τον Απρίλιο του 2014 μέχρι και τώρα, γιόρτασε την Τρίτη η Ryanair στον απόηχο της μείωσης των δρομολογίων εσωτερικού που ανακοίνωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη υψηλές χρεώσεις αεροδρομίων.

Για το 2018, η Ryanair έχει ήδη ανακοινώσει την ένταξη 13 νέων διεθνών προορισμών στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της, το οποίο ενισχύεται κατά 80% και αριθμεί συνολικά 29 δρομολόγια από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ακολουθεί το χειμερινό πρόγραμμα το οποίο ενισχύεται κατά 30%, με πέντε νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Άκαμπα, Κατάνια, Αϊντχόφεν, Μαρακές και Παλέρμο, αλλά και το άνοιγμα δύο νέων αγορών για low cost πτήσεις, από την Αθήνα προς Μαρόκο και Ιορδανία.

Πρόκειται για αποφάσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας για μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα, με το κλείσιμο της βάσης της εταιρείας στα Χανιά και μεταφορά δύο αεροσκαφών από εκεί αλλά και την Αθήνα σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της από την 1η Ιουνίου.

«Η κίνηση αυτή έγινε για επιχειρησιακούς λόγους και ήταν αναμενόμενη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο, κ. Νικόλαος Λάρδης. Σημειώνεται, ότι ειδικά σε ότι αφορά τα Χανιά, η τοπική Ένωση Ξενοδόχων, με επιστολή της τόσο προς τη low cost αεροπορική εταιρεία, όσο και προς τη διαχειρίστρια του αεροδρομίου Fraport Greece, ζητά να έρθουν σε διάλογο, ώστε να βρεθεί μία λύση και να διατηρηθούν τα δρομολόγια. Για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Λάρδης ανέφερε ότι «υπάρχει επαφή και μιλάμε».

Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη- από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου- ξεκινά από τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του θερινού της προγράμματος, νέες συνδέσεις η Laudamotion, η αυστριακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, όπου η Ryanair απέκτησε πρόσφατα συμμετοχή και συνεργάζεται στενά. Η Laudamotion θα πετάει επίσης , από τον ερχόμενο Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο, από την Γερμανία και προς την Κω, επιστρέφοντας στο νησί, απ' όπου είχε αποχωρήσει πέρυσι η Ryanair λόγω των προβλημάτων που είχε αντιμετωπίσει εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος.

Όσον αφορά την παρουσία της Ryanair στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, δήλωσε ότι η συμβολή της Ryanair στο αποτέλεσμα της ανάπτυξης της αγοράς της Αθήνας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, είναι σημαντική καθώς μόνο φέτος προσέθεσε 13 νέους διεθνείς προορισμούς σε σχέση με το καλοκαίρι 2017.

Με αφορμή τον εορτασμό για τους 10 εκατ. επιβάτες, η εταιρεία προσφέρει ναύλους με 20% έκπτωση για πτήσεις από την Ελλάδα, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για κράτηση έως και την Κυριακή (22 Απριλίου) για ταξίδια έως και το τέλος Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved