Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Ιδιωτική σχολή Μηχανικών στην Λάρισα
Source: eleftheria.
12/11/2018

Η είδηση εκπλήσσει: ιδιωτική σχολή που εδρεύει στη Λάρισα προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της νΆ αποκτήσουν πτυχίο μηχανικού και ηλεκτρικού αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας! Ειδικότητες που διασφαλίζουν ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον, καθώς τα επόμενα χρόνια η ραγδαιότατα αναπτυσσόμενη αγορά των αερομεταφορών θα χρειασθεί 480.000 τεχνικούς!

Η Λάρισα αναπτύσσεται την τελευταία διετία ως έδρα παροχής υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέροντας τη δυνατότητα σε νέους απ' όλη την Κεντρική Ελλάδα να καταρτισθούν σε επαγγέλματα που μόνο στην Αθήνα μπορούσαν ως τώρα.

Η έλλειψη επαγγελματιών αεροπλοΐας, λόγω συνταξιοδοτήσεως της σημερινής γενιάς δημιούργησε έντονο ενδιαφέρον κι η AVIATION THESSALY έσπευσε να το καλύψει. Πρόκειται για μια Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική εταιρεία με δραστηριότητα στον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας αυτοτελώς ή σε συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς, εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού που δραστηριοποιείται στην παροχή εκπαιδεύσεως σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα εκπαίδευσης της πολιτικής αεροπορίας κυρίως μηχανικών και τεχνικών αεροσκαφών καθώς και προσωπικού υποστήριξης δραστηριοτήτων λειτουργίας αεροδρομίου αλλά και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αεροπορικές εταιρείες για την ίδρυση, οργάνωση και ανάπτυξη του στόλου των αεροσκαφών ή δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και υποστήριξης.

Η έδρα της είναι στη Λάρισα (Μανωλάκη 9-11, 3ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2411-103.249) και σε συνεργασία με τη σχολή AVIATEC με έδρα την Αθήνα, προσφέρει διετές πρόγραμμα σπουδών με σκοπό την απόκτηση του πτυχίου Μηχανικού Αεροσκαφών.

Η σχολή AVIATEC αποτελεί εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η συμμετοχή στη διαδικασία απόκτησης πτυχίου Μηχανικού Αεροσκαφών Β1 απαιτεί την επιτυχή ολοκλήρωση των MODULES (μαθήματα) σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο καθώς και την πρακτική εξάσκηση σε Αεροπορική εταιρεία. Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε μαθήματος γίνεται με εξετάσεις από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε χώρο των εταιρειών στη Λάρισα και την Αθήνα αντίστοιχα.

Τα έτη σπουδών είναι τέσσερα: θεωρητική κατάρτιση το πρώτο, συνδυασμός θεωρητικής και πρακτικής το δεύτερο και στη συνέχεια διετής (υψηλά συνήθως) ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ εκπαίδευση σε αεροπορική εταιρεία στη συνέχεια:

• H AVIATION THESSALY και η AVIATEC διαθέτουν συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες, αλλά η επιλογή των μαθητών, γίνεται στη βάση της συνέντευξης του εκπαιδευομένου σε συνδυασμό με τα κριτήρια της κάθε Αεροπορικής Εταιρείας.

• Με την ολοκλήρωση της πρακτικής σε αεροπορική εταιρεία ο μαθητής καταθέτει το σύνολο των πιστοποιητικών του στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και αποκτά το πτυχίο χωρίς περαιτέρω διαδικασίες.

Οι επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών αεροπορίας είναι απίστευτα μεγάλες καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αγοράς στα επόμενα 20 χρόνια, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να προσθέσουν 25.000 νέα αεροσκάφη στον τρέχοντα εμπορικό στόλο των 17.000 αεροσκαφών.

Από το 2026, η αγορά των αερομεταφορών θα χρειαστεί 480.000 νέους τεχνικούς για τη συντήρηση αυτών των αεροσκαφών. Το βασικό πρόβλημα είναι πως η ζήτηση για τους επαγγελματίες της αεροπλοΐας ήδη υπερβαίνει την προσφορά. Κι ολΆ αυτά εξαιτίας: - της έλλειψης επαγγελματιών αεροπλοΐας, λόγω συνταξιοδοτήσεων της σημερινής γενιάς

- του ανταγωνισμού με άλλους τομείς της βιομηχανίας για εξειδικευμένους εργαζόμενους και πολλών άλλων παραγόντων όπως

- η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και των σύγχρονων τεχνικών εκπαίδευσης.

Να η λύση λοιπόν, για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved