Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Ανακοίνωση για απεργία
Source: aviationnews.gr
21/09/2019

Για ακόμα μια φορά, και με αρωγό το αφήγημα της «κανονικότητας», γινόμαστε αποδέκτες των πιο σκληρών αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πρακτικών. Το νέο νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «αναπτυξιακό» και που προωθεί η κυβέρνηση, καταργεί στην ουσία του κεκτημένα ετών στο χώρο του εργατικού δικαίου, ενώ εισάγει νέους, περαιτέρω περιορισμούς κι εξαιρέσεις σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταργώντας στην ουσία τις ΣΣΕ, το δικαίωμα στην απεργία και την απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση, περιορίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων για προσφυγή στη Διαιτησία.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις όσες αντεργατικές αλλαγές που επέβαλαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με το πρόσχημα της κρίσης, αλλά κι αυτές που κυριολεκτικά «εν κρυπτώ» (με την κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να αιτιολογήσει το λόγο της απόλυσης) επέβαλε η παρούσα κυβέρνηση και όσα ακόμη επεξεργάζεται, δείχνουν ότι σκοπός τους δεν είναι η πρόοδος και η ευημερία των εργαζομένων, αλλά η με κάθε τρόπο εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των εργοδοτών, επιβάλλοντας ανοικτά το δίκαιο των συμφερόντων του εργοδότη επιχειρηματία ως το υπέρτατο και μόνο δίκαιο που θα εφαρμόζεται στους χώρους εργασίας, χωρίς ο εργαζόμενος να έχει κάποιον νόμιμο τρόπο για να αντιδράσει.

Μπροστά σε αυτές τις νέες, δυσμενείς για μια ακόμη φορά, εξελίξεις το σωματείο μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΕΚΑ, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Σεπτέμβρη 2019, το σωματείο μας με τρίωρη στάση εργασίας από 12:00-15:00, για να μην περάσουν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης:

*ΟΧΙ στην επιλεκτική και με όρους χρήση των ΣΣΕ από τους εργοδότες *ΟΧΙ στην μονομερή κατάργηση της ευνοϊκότερης ρύθμισης *ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό φακέλωμα της Συνδικαλιστικής δράσης και την στοχοποίηση των συναδέρφων που επιθυμούν να απεργήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. *ΟΧΙ στους περιορισμούς του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στην διαιτησία.

Συνάδερφοι, είναι επιτακτική η ανάγκη να σταθούμε απέναντι σε ένα από τα πιο αντεργατικά νομοσχέδια από την εποχή των μνημονίων έως και σήμερα. Η απραξία και η αδιαφορία μας μας έχουν φέρει σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Ό,τι κατακτήθηκε με αγώνες, είναι υποχρέωση μας να το διατηρήσουμε και να το βελτιώσουμε. Δεν μας επιτρέπεται ούτε ένα βήμα πίσω από τα κεκτημένα μας.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved