Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Αλλαγές στον έλεγχο στα αεροδρόμια
Source: neaselida
08/04/2019

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017 που τίθεται από σήμερα σε ισχύ φέρνει αλλαγές στον τρόπο που θα διεξάγονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Πιο αναλυτικά, ο εν λόγω Κανονισμός ορίζει ότι οι διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων θα γίνονται με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που που ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια. Επιπρόσθετα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου, οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν προς τους ταξιδιώτες τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ήδη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ενισχύσει το δυναμικό της στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών προχώρησε και το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην σημειωθούν ουρές, κυρίως στις αναχωρήσεις.

Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες που αφορούν σε χώρες εντός Σένγκεν δεν εμπίπτουν στις παραπάνω προβλέψεις.

Η χώρα μας μαζί με την Ιταλία και τη Λιθουανία ήταν οι τρεις χώρες που είχαν λάβει και την τελευταία παράταση για την εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved